Armbanden voor Dames | Sieraden online bestellen | Fuva.nl

Armbanden voor dames online bestellen

Een armband is een sieraad dat, zoals de naam al zegt, om de arm wordt gedragen, al is het accurater om te zeggen dat een armband een sieraad is dat om de pols wordt gedragen. Het woord armband heeft meer betekenissen: bijvoorbeeld een stoffen band die om de bovenarm wordt gedragen om onderscheid te maken. Denk hierbij aan de aanvoerder van een voetbalteam. Armbanden worden aldus gedragen als mode accessoire, als symbool om onderscheid te maken of om bijvoorbeeld te laten zien dat een goed doel wordt nagestreefd.

Een vergelijkbaar sieraad om de hals heet een halsketting of collier. Elders op onze website staan de kettingen en colliers uitgebreid beschreven. Het is de moeite waard daar ook eens naar te kijken om bij een gekozen armband een bijpassend collier of bijpassende ketting uit te zoeken.

Maar we concentreren ons hier op de sieradenpagina van Fuva natuurlijk op de armband als sieraad om de pols.

Een mooie versiering aan uw pols kan bewaarheid worden met een keur aan armbanden. Fuva heeft een uitgebreid assortiment waarbij met alle wensen van de vrouw rekening is gehouden. We hebben in onze collectie zowel klassieke als moderne modellen. Wij houden in ons assortiment armbanden dus altijd rekening met de nieuwste modetrends op het gebied van armbanden, maar zorgen er tevens voor dat de traditionele armbanden volop vertegenwoordigd zijn.

We leggen nu eerst de meest gangbare armbanden uit; wat zijn de bekende types en modellen? Daarna gaan we dieper in op ons eigen assortiment waarbij onderscheid wordt gemaakt tussen armbanden van goud, zilver en diamanten.
 

Algemene soorten armbanden

Armbanden komen in vele vormen, modellen en maten en worden gemaakt van de meest uiteenlopende materialen. Denk hierbij onder meer, maar niet alleen, aan armbanden van goud, zilver, edelstenen, parels, staal, koper, kralen, hout, plastic en nog veel meer.

De meest voorkomende type armbanden zijn:

  • Schakelarmbanden
  • Slavenarmbanden
  • Bedelarmbanden

Schakelarmbanden
Schakelarmbanden zijn vaak gemaakt van (edel)metaal en zijn gemakkelijk te herkennen aan de schakels die in en aan elkaar zitten vastgemaakt. Een schakelarmband is opgebouwd uit een reeks schakels die met elkaar verbonden zijn. Schakels worden ook wel schalmen genoemd en hebben bijna altijd een ronde vorm. Doordat de schakels vrij van elkaar kunnen bewegen krijgt de armband veel flexibiliteit. Dus mocht de armband buigen, dan vangen de schakels, vrij van elkaar, deze beweging op. De kans dat de armband knapt is hierdoor veel geringer dan het geval is bij armbanden die geen schakelmechanisme hebben. Schakelarmbanden staan daarom bekend als soepele maar sterke verbindingen. De schakels van een schakelarmband staan altijd dwars op elkaar. Voor een mooi effect wordt een opvolgende schakel wel eens een kwart slag gedraaid waardoor de armband een stijlvolle uitstraling krijgt.

U ziet het schakelmechanisme ook vaak terug bij kettingen en colliers: de schakelkettingen en schakelcolliers. Maar ook buiten de sieradenwereld komt u de schakels tegen. Denk maar eens aan het anker van een schip; de kabel waar het anker aan vast zit is bijna altijd een schakelketting. Of een kettingslot aan een fiets; ook vaak gemaakt door middel van een schakelmechanisme.

Slavenarmbanden
Deze armband dankt zijn naam aan de periode waarin slaven strakke stalen ringen omgeboeid kregen. De slavenarmband dankt zijn naam dus aan de boeien die slaven om hun armen kregen. Dit waren gladde, stijve ringen, vaak zonder sluiting zodat ontsnappen moeilijk werd gemaakt. Slavenarmbanden waren dus verre van sieraden! Vaak werden de slavenarmbanden gemaakt van ijzer of brons; dat kon eenvoudig verhit en gesmolten worden om zo de slaven van de 'handboeien' te voorzien.

De Romeinen waren de eersten die van de functionele slavenarmband een sieraad maakten en sindsdien wordt met de slavenarmband dan ook een sieraad in de juiste zin voor de pols bedoeld. Maar het uiterlijk is hetzelfde gebleven: een strakke, gladde ring, zonder sluiting die over de hand om de pols wordt geschoven.

Bedelarmbanden
Een bedelarmband is een bijzonder soort armband, waarbij elke bedel aan de armband een speciale betekenis voor de draagster heeft en tijdens het dragen steeds wordt uitgebreid met meer bedels. De gedachtegang over hoe dit verloopt is als volgt: eenieder die de armband wil bekijken moet daarvoor in natura 'betalen' door een nieuwe bedel aan de armband te hangen. Deze vorm van betalen om te kijken wordt bedelen genoemd, vandaar de naam bedelarmband.

De bedelarmband gaat diep terug in de geschiedenis. Al in het oude Egypte werden kostbare stenen en edelmetalen gebruikt om de eerste bedelarmbanden van te maken. Deze eerste bedelarmbanden werden niet eens zo zeer als sieraad om de pols gedaan maar veel meer om verschillende goden te eren.

Door de eeuwen heen verloren bedelarmbanden steeds meer hun symbolische betekenis en werd de bedelarmband meer en meer een sieraad in de zin van het woord: als versiering voor de pols.
 

Bestel uw armband eenvoudig, snel en veilig bij Fuva

In ons assortiment armbanden maken we in de categorieën onderscheid tussen de materialen waar de armbanden van zijn gemaakt:

U zult bij ons altijd een armband naar eigen smaak vinden. Al onze armbanden zijn van unieke designs gemaakt waarbij de balans tussen eigentijds, klassiek, kwaliteit en esthetiek altijd in ogenschouw wordt genomen.

U krijgt bij alle modellen uitgebreide productspecificaties van de betreffende armband, aangevuld met meer productinformatie, de prijs en natuurlijk een prachtige foto zodat u de juiste indruk van een armband krijgt. Als u met de muis over de foto beweegt wordt de foto automatisch vergroot zodat alle details van de armband zichtbaar worden. Ervaring heeft ons geleerd dat dit de keuze voor onze klanten vergemakkelijkt!

We bespreken hieronder de verschillende modellen uit onze collectie.

Gouden armband

Onze gouden armbanden zijn gemaakt van geelgoud, witgoud, roségoud of een combinatie hiervan. Geelgoud is het 'natuurlijke' goud, waar het bij witgoud een legering betreft van geelgoud met palladium. Goud in pure vorm moet eerst vermengd worden met een ander metaal om het goud te verharden en bruikbaar te maken om een armband te maken (in pure vorm is goud daar veel te zacht voor). Hoe puur het goud is dat wordt gebruikt, valt af te lezen van het aantal karaat, bijvoorbeeld 22 karaat (91,7% puur goud), 18 karaat (75% puur goud) en 14 karaat (58,3% puur goud).

Kijkt u in ons assortiment naar de verschillende soorten gouden armbanden, waar ook modellen tussen zitten waar edelstenen, parels of mineralen in verwerkt zijn.

Zilveren armband

Onze zilveren armbanden zijn veelal gemaakt van het zogeheten Sterlingzilver. Omdat zilver in pure vorm ook te zacht is van structuur wordt zilver eerst vermengd met een metaal als koper. Wanneer er sprake is van Sterlingzilver als resultaat, dan betreft het een legering van 92,5% zilver en 7,5% koper. Alle modellen van zilveren armbanden in het assortiment van Fuva, zijn van de hoogste kwaliteit en zijn uniek van ontwerp in geheel zilver, maar ook afgewerkt met de mooiste mineralen als onyx en topaas.

Kijkt u rustig naar de modellen, foto's en omschrijvingen van onze zilveren armbanden om uw keuze nader te bepalen.

Armband van diamanten

Van alle armbanden is de armband met diamanten erg populair onder de vrouwen en dat komt natuurlijk op de eerste plaats door de aanwezigheid van de beste vriend van de dames: diamanten. Maar het samenspel van diamanten met de prachtige vormen van armbanden in onze collectie draagt daartoe zeker bij!

Ruwe diamanten worden nadat ze gedolven zijn eerst bewerkt, waarbij vooral het slijpen van zeer groot belang is om de kwaliteit van de 'cut' te bepalen. De waarde van een diamant hangt daar namelijk voor een belangrijk deel van af. Naast de cut is ook de kleur, de helderheid en het aantal karaat van belang. Karaat bepaalt bij de diamant het gewicht, waar 1 karaat staat voor 0,2 gram.

Kijk snel bij onze unieke diamanten armbanden om te zien of uw droomarmband er  tussen staat!
 

Geschiedenis van de armband

De armband gaat nog veel verder terug dan de Romeinse tijd, toen vooral zilveren en metalen armbanden hun intrede deden die vaak verder afgewerkt met stenen of glas. Door de eeuwen heen kwamen armbanden steeds meer in trek en werden meer en meer, verschillende materialen gebruikt. Goud raakte ook steeds meer in opkomst. Ook edelstenen, mineraal kwarts en koraal raakten steeds meer in zwang als ingrediënt voor een armband.

De mode stond daarbij niet stil. Het werd steeds normaler om meerdere armbanden tegelijk te dragen en ook de bovenarm armband werd populair. Dat kwam omdat vrouwen ook jurken zonder mouwen gingen dragen in de vorige eeuw, waardoor aan de blote bovenarm prachtig versierde armbanden (vaak met edelstenen als diamanten) werden gedragen.

Tegenwoordig zijn armbanden naar ieders smaak en in ontelbaar veel soorten, stijlen en prijsklassen verkrijgbaar. Bekijkt u hier direct ons assortiment armbanden. Mocht u extra informatie nodig hebben dan kunt u tijdens kantooruren via de Live Chat Service direct met een van onze medewerkers contact opnemen!

block
block
Min: €0 Max: €5

Geen producten gevonden...

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »
Powered by Lightspeed