Welke kleurlenzen passen bij jou?

  • Geplaatst op
  • Door Freek van Aerle
  • 0

kleurlenzenKleurlenzen kopen? Lees hier enkele tips

Kleurlenzen worden gebruikt om de ogen een andere kleur te geven. Dit kan gedaan worden vanwege onzekerheden van de drager van de lenzen met betrekking tot de kleur van de ogen, maar ook om de ogen wat meer op te laten vallen of om de kleur van de ogen bij de kleuren in de outfit te laten passen. Bent u van plan om kleurlenzen te gaan dragen? Lees dan in dit artikel enkele tips voor het kiezen van de juiste gekleurde lenzen en enkele tips voor het op de juiste manier dragen van kleurlenzen, zodat u zeker weet dat u tevreden bent met uw aankoop en veel plezier heeft van uw gekleurde lenzen.

 

Tip 1: kies de juiste soort kleurlenzen

Kleurlenzen zijn er in allerlei soorten en maten. Zo kunt u kleurlenzen aanschaffen met een specifieke sterkte, maar kunt u ook voor kleurlenzen zonder een sterkte kiezen. Schaft u kleurlenzen aan, dan is het belangrijk dat u voor de juiste kleurlenzen kiest. Voor mensen die weten dat ze een bepaalde soort contactlenzen dragen, betekent dit dat zij kleurlenzen met dezelfde sterkte als deze contactlenzen moeten aanschaffen. Draagt u geen contactlenzen en heeft u deze ook niet nodig, dan dient u te kiezen voor de kleurlenzen zonder sterkte. Let hierbij dus goed op dat u wel kleurlenzen zonder sterkte aanschaft, want als u geen lenzen nodig heeft en per abuis wel kleurlenzen met een sterkte aanschaft, heeft u niets aan deze lenzen. Heeft u het idee dat u lenzen nodig heeft, maar draagt u op het moment nog geen contactlenzen? Dan wordt aangeraden om even langs te gaan bij uw opticien voor een oogmeting. Aan de hand van deze oogmeting weet u namelijk precies welke kleurlenzen u nodig heeft, zodat u hierna direct de juiste lenzen kan bestellen.

 

Tip 2: probeer enkele kleurlenzen uit

Naast het feit dat kleurlenzen beschikbaar zijn in diverse sterktes en ook zonder sterkte, verschillen kleurlenzen op de markt ook van elkaar op basis van vloeistof- en watergehaltes, pasvormen en gebruikte materialen. Als u nog nooit kleurlenzen heeft gedragen, weet u natuurlijk niet welke lenzen goed bij u passen. Om dit te achterhalen en ervoor te zorgen dat u de juiste lenzen draagt, wordt dan ook zeker in het begin aangeraden om diverse soorten lenzen te proberen. Probeer bijvoorbeeld eerst eens lenzen van het ene materiaal, om vervolgens aan de slag te gaan met lenzen van een ander materiaal. Zaten de eerste lenzen die u probeerde veel prettiger? Dan weet u dat deze lenzen beter bij u passen en dat u de andere lenzen niet meer hoeft te kopen. Door steeds te experimenteren met het dragen van kleurlenzen, voorkomt u dat u onnodig oncomfortabele lenzen draagt die eigenlijk niet bij uw ogen passen, terwijl er wellicht ook lenzen verkocht worden die wel bij uw wensen aansluiten. Het kan soms enige tijd kosten om de juiste kleurlenzen te vinden, maar uiteindelijk is er voor iedereen wel een geschikt merk kleurlenzen op de markt te vinden. Geef dus niet op als het lang duurt voor u comfortabele kleurlenzen heeft gevonden, maar blijf diverse soorten kleurlenzen proberen.

 

Tip 3: kies de juiste kleur voor uw kleurlenzen

Over het algemeen wordt er onderscheid gemaakt tussen geheel dekken de kleurlenzen, ook wel opaque kleurlenzen genoemd, en kleurversterkende kleurlenzen, ook wel tinted of enhancer lenzen genoemd. Kiest u voor volledig dekkende kleurlenzen, dan wordt de originele kleur van uw ogen geheel anders. De geheel dekkende kleurlenzen zijn zelfs geschikt voor mensen met hele donkere ogen, dus iedereen kan zijn of haar ogen een andere kleur geven met de geheel dekkende kleurlenzen op de markt. Kiest u voor kleurversterkende lenzen, dan krijgen uw ogen geen geheel andere kleur. Zo worden uw ogen alleen lichter gemaakt, zodat uw ogen meer opvallen en u toch uw eigen oogkleur kan houden. Heeft u bijvoorbeeld bruine ogen, dan kunnen dekkende kleurlenzen uw ogen plotseling blauw maken. Heeft u bruine ogen en draagt u kleurversterkende lenzen, dan wordt de kleur blauw van uw ogen alleen wat lichter.

 

Kleurversterkende lenzen zijn over het algemeen wat populairder dan dekkende lenzen, omdat deze lenzen door de lichte kleur wat natuurlijker overkomen. Echter, het feit dat kleurversterkende lenzen wat populairder zijn dan dekkende lenzen, wil natuurlijk niet zeggen dat deze kleurlenzen niet geschikt kunnen zijn. Over het algemeen geldt dat u enkele lenzen moet proberen in diverse kleuren, zodat u er vanzelf achter komt welke kleurlenzen het beste bij u passen. Hierbij moet u niet alleen kijken naar het doel dat u nastreeft met het dragen van de lenzen (zoals het veranderen van de oogkleur of het slechts wat lichter maken van uw oogkleur), maar ook naar de uitstraling die de lenzen u geven. Het resultaat van kleurlenzen verschilt per oogkleur en per persoon, dus probeer vooral verschillende kleuren om het beste resultaat te vinden. Soms komt het voor dat u veel kleuren moet proberen voor u tevreden bent, maar dit is niet altijd het geval. Heeft u al vele lenzen geprobeerd en bent u nog steeds niet helemaal tevreden met het eindresultaat? Geef dan nog niet op, want net zoals bij het vinden van de juiste soort kleurlenzen kost ook het vinden van de juiste kleur in kleurlenzen enige tijd.

 

Tip 4: het onderhouden van kleurlenzen

Heeft u de juiste kleurlenzen eenmaal gevonden en draagt u deze al regelmatig of zelfs iedere dag? Dan hebben wij nog een tip voor u, want naast het vinden van de juiste kleurlenzen is het ook belangrijk om uw kleurlenzen op de juiste manier te onderhouden. Het op de juiste manier onderhouden van kleurlenze zorgt er namelijk voor dat u langer plezier kunt hebben van uw lenzen, zodat u niet iedere keer nieuwe lenzen aan hoeft te schaffen en u dus geld bespaart.

 

Twee belangrijke zaken die u zeker in uw achterhoofd moet houden bij het onderhouden van kleurlenzen, zijn de volgende. Ten eerste werkt het onderhouden van kleurlenzen hetzelfde als het onderhouden van contactlenzen. Zelfs als u kleurlenzen zonder sterkte draagt, is het belangrijk om hier rekening mee te houden. Het niet goed onderhouden van kleurlenzen kan namelijk betekenen dat deze snel en onnodig beschadigen, waardoor u steeds nieuwe lenzen aan moet schaffen en bovendien uw ogen kan beschadigen. Daarnaast zijn de handelingen die u moet ondernemen bij het onderhouden van uw kleurlenzen, afhankelijk van de soort kleurlenzen die u heeft. Heeft u gekleurde maandlenzen? Dan dient u deze anders te onderhouden van gekleurde daglenzen. Maandlenzen moeten namelijk na ieder gebruik gereinigd worden met lenzenvloeistof en in een lenzenbakje met lenzenvloeistof bewaard worden, terwijl daglenzen na een dag dragen weggegooid moeten worden.

 

Conclusie

Wie echt plezier wil hebben van zijn of haar kleurlenzen, wordt aangeraden goed na te denken over de aanschaf van kleurlenzen. Kleurlenzen brengen namelijk diverse voordelen met zich mee, maar het is wel belangrijk om de juiste kleurlenzen aan te schaffen. Schaf bijvoorbeeld in ieder geval de juiste sterkte kleurlenzen aan indien u deze nodig heeft, of kies altijd bewust voor kleurlenzen zonder sterkte als u geen contactlenzen draagt. Daarnaast is het belangrijk om de juiste soort kleurlenzen te kiezen, waarbij het wordt aangeraden om steeds diverse kleurlenzen te proberen en op deze manier de beste lenzensoort voor uw ogen te achterhalen. Tot slot is het vinden van de juiste kleur ook erg belangrijk, omdat de juiste kleur gekleurde lenzen ervoor zorgt dat uw kleurlenzen u het uiterlijk geven waar u naar verlangt. En heeft u eenmaal de juiste kleurlenzen gevonden, dan is het erg belangrijk om deze goed te onderhouden.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Verbergen