Opvallende modellen van Ray-Ban

  • Geplaatst op
  • Door Freek van Aerle
  • 0

Ray-Ban Diamond Hard is een strakke en sterke zonnebril 


Diamond Hard vertaald in het Engels betekent letterlijk "de kracht van de diamant." En zoals de naam al zegt weerspiegelt deze zonnebril de optische technologie, oorspronkelijk ontwikkeld door het merk Ray-Ban. Diamond Hard is een type glas gemaakt door Ray-Ban voor de mensen die een oersterke zonnebril zoeken. Amorfe is een gecondenseerde materie waarvan atomen de kenmerken hebben van kristal. Dit maakt deze stof oerdegelijk en sterk en conventioneler dan mineraal glas. Bovendien door de ionenbundel technologie wordt 100% dekking gegarandeerd. De optica technologie van Diamond Hard van Ray-Ban maakt het glas hard, kras bestendig en verbeterd de slijtage 7-10 keer. Ook heeft deze Diamond Hard van Ray-Ban een vereenvoudigde procedure voor het reinigen van het oppervlak van de brilglas tegen water en vuil. Helaas waren deze Diamond Hard glazen een proef van Ray-Ban en worden ze niet meer geproduceerd. Maar als je echt een zonnebril wilt met deze glazen dan zijn ze te vinden met de tag "vintage bril" op sites zoals Ebay en Amazon. Als je er eentje vind dan is het wel de moeite waard deze te kopen en bewaren. Want zo een zonnebril met dit glas vind je straks helemaal nergens meer. 
 

Ray-Ban en beroemdheden


Ray-Ban weet precies hoe ze hun merk populair houden en dat is door opmerkelijke en kenmerkende figuren te vereeuwigen in hun zonnebrillen reeks. Zo hebben ze Jacqueline Kennedy (Jackie Ohh) en Bob Dylan (Dylan) vereeuwigd door voor elk van ze een zonnebril te maken en naar hun te vernoemen. Het model Ray Ban Andy is ook zo een type zonebril met als inspiratie Andrew Warhol. Hij was de inspiratie achter deze zonnebril en niet onterecht want hij was een Amerikaanse schilder, ontwerper, verzamelaar, uitgever en schrijver, producer, idool pop art en hedendaagse kunst. Hij werd bekend in 1962, toen hij opende op de eerste grote tentoonstelling van zijn werk. Vanaf dit punt is de populariteit van Warhol's slechts een stroomversnelling geweest, menigten van fans en paparazzi achtervolgden deze super populaire man op de hielen.


 Ray-Ban en Andrew Warhol


Om te ontsnappen aan de obsessieve aandacht, koos Andy Warhol altijd voor een donkere Ray Ban Wayfarer. Te oordelen naar de bestaande foto's, van de kunstenaar nam hij bijna nooit afscheid met deze zonnebril. Tegen het einde van de jaren tachtig was het erg moeilijk om Warhol voor te stellen zonder een paar Wayfarers, zodat een van de nieuwigheden van Ray Ban naar hem is vernoemd.
 

De Andy

De Andy is in 2014 ontworpen en gevormd als de uitgebreide versie van de New Wayfarer. De Andy is gemaakt van kunststof (lichtgewicht, hypo allergeen en vormvast). De glazen zijn nieuw / 4V / 3R, en worden gekenmerkt door spiegel en polycarbonaat speciaal voor lichtheid en sterkte. De Ray Ban Andy is een geweldige keuze voor de hippe mensen onder ons. 
 

Brad Pitt en Ray-Ban


Ray-Ban Brad is een zonnebril gemaakt als eerbetoon voor Brad Pitt. Het is een leuke, stoere en interessante variatie op de Aviator. Het is plastic en super mannelijk en stoer een zonnebril voor de hippe jongens. Waarom dit model de naam van Brad heeft gekregen is wel duidelijk want het is precies zo stoer en sexy als Brad Pitt. Vooral omdat deze man, zonder het te weten, een grote bijdrage geleverd heeft aan de popularisering van het merk Ray Ban. Fotografen hebben herhaaldelijk foto’s van de Pitt Classic Aviator met spiegel glazen gemaakt. Dit is natuurlijk niet ongemerkt gebleven bij Ray Ban. De Ray Ban Brad heeft een leuke stijl en is casual, met traanvormige glazen en dubbele boog op de neus.

De glazen zijn van polycarbonaat omdat dit materiaal een hoge slagvastheid en hittebestendigheid heeft. Deze glazen zijn te krijgen in een gradiënt tint of spiegel tint met een polycarbonaat montuur die gemaakt is van rubber kunststof. Dit montuur is sterk en de aanwezigheid van de rubber maakt het zeer licht. Het is interessant dat bijna alle bronnen beweren dat het model Brad - uitsluitend voor mannen is. Maar dit wordt nu weer tegen gesproken, want druppelvorm is voor zowel vrouwen als mannen. Kleuren, voor deze zonnebril zijn ook verschillend en je hebt vooral neutraal en lichte kleuren. Duidelijk is dat de bril Ray Ban Brad het object van verlangen van een publiek kan zijn.  En dat is natuurlijk niet helemaal onterecht want het is een pracht van een exemplaar en een bril die helemaal leuk zit. Passend op elke outfit en geliefd door zowel mannen als ook vrouwen. Deze Ray Ban Brad zonnebril is daarom zeker wel de moeite waard als je het nou voor jezelf koopt of als je het cadeau doet aan iemand. 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Verbergen