Meer informatie over Multifocale Lenzen

  • Geplaatst op
  • Door Freek van Aerle
  • 0

Voortaan geen multifocale bril maar multifocale lenzen


Bifocale en multifocale lenzen zijn lenzen voor mensen die van de bifocale of multifocale bril willen afstappen en contactlenzen willen aanschaffen. Deze type contactlenzen zijn zeer geschikt voor mensen met een actieve levensstijl die niet vastgeketend willen worden aan hun multifocale bril. Er zijn veel verschillende soorten bifocale en multifocale lenzen op de markt, allemaal geschikt om de verschillende oogafwijkingen te corrigeren.


Welke verschillende multifocale contactlenzen heb je?
Multifocale en bifocale contactlenzen zijn zeer vergelijkbaar met hun glazen tegenhangers. Ze zijn net als de glazen te verkrijgen op sterkte en helpen het zicht corrigeren.  Ze zijn verkrijgbaar in harde zuurstof doorlatende lenzen, zachte lenzen en in een hybride vorm.


Zachte lenzen: Als je lenzen op parttime basis wil gebruiken dan zijn zachte lenzen hier het meeste geschikt voor. De reden waarom deze lenzen zo populair zijn, is omdat ze heel erg gemakkelijk aanpassen aan je oog. Ook zijn zachte lenzen gemakkelijk te onderhouden, als je maar goed de stappen volgt en deze lenzen op de juiste manier schoonmaakt. Grote merken zoals Alcon en Coopervision zijn constant bezig deze lenzen te verbeteren.


Zuurstof doorlatende lenzen: Dit zijn lenzen die meestal gekend worden vanwege hun betere resultaten, maar ze vereisen wel aanpassing van de drager. Zuurstof doorlatende (GP lenzen) moeten elke dag worden gedragen om uw ogen te conditioneren. Ook moeten ze op de juiste manier gereinigd worden anders is de kans groot dat je je ogen een infectie bezorgd.


Hybride Multifocale Lens: Voor degenen die het beste van beide werelden wilt, is er nu een hybride multifocale lens beschikbaar die zacht is en heel gemakkelijk om te dragen en voor je visie heeft het grote resultaten.


Concentrische Bifocal Patroon Lens: Dit is de meest gebruikte lens voor bifocale en multifocale lenzen. Met de concentrisch patroon bifocale contactlenzen, kun je de ogen ook corrigeren. De kleine cirkel in het midden van de lens, is omgeven door een grotere cirkel die de afstand correctie bevat. Dit kan wisselen tussen de afstand van de correctie in het midden en de omgeving van correctie in de buitenring.


Simultane en afwisselende methoden zijn twee verschillende soorten concentrisch patroon bifocale lenzen die zowel voor bifocale als ook multifocale lenzen gebruikt wordt.


Simultane methode: Op deze manier kun je de nabije en verre delen van de lens voor de pupil tegelijkertijd zien, waardoor de hersenen zelf bepalen welke delen van de lens te gebruiken om de beste beeldresolutie te krijgen. Dit is een techniek die niet zo lang geleden is ontwikkeld.


Afwisselende methode: Dit is het meest vergelijkbaar met de bifocale en multifocale glazen die beschikbaar zijn en gebruikt het onderste gedeelte van de lens voor dichtbij zien en het bovenste gedeelte van de lens voor veraf zien. De twee delen van de afwisselende lens wordt gescheiden door een bijna onzichtbare lijn die uw oogspecialist gebruikt om te bepalen of de lens goed past.


Er zijn verschillende oog correcties die met de Bifocale & multifocale glazen kunnen worden gecorrigeerd. Met de multifocale en bifocale lenzen kan presbyopie opgeheven of verbeterd worden. Door ouderdom wordt onze vermogen om te focussen op objecten die in de buurt zijn minder. Bijvoorbeeld, taken zoals een naald rijgen met garen of het lezen van uw favoriete boek zijn bijna onmogelijk geworden zonder de hulp van een leesbril. Als je op leeftijd bent en last hebt van deze klachten dan heeft u echt een multifocale bril of lenzen nodig. De oog specialist kan daar het beste diagnose voor geven en helpen de beste opties te adviseren.


Sommige mensen hebben ook zowel astigmatisme en presbyopie, en deze mensen hebben nu de mogelijkheid om met behulp multifocale en bifocale lenzen hun zicht te corrigeren. Heel lang waren deze lenzen vooral beschikbaar in de zuurstof doorlatende harde lenzen vorm, maar nu zijn ze ook beschikbaar in de zachte lens. Dit is natuurlijk handig voor mensen die maar tijdelijk gebruik willen maken van lenzen en niet dagelijks lenzen aan willen doen.


Er zijn ook andere lens opties die je kunt proberen als je vindt dat je ogen moeite hebben met het aanpassen aan multifocale en bifocale lenzen. De populairste en meest rendabele is de monovision lens. Deze lens is een handige uitvinding voor degene die niet graag de multifocale en bifocale lenzen willen dragen.


Monovision lenzen: Deze zullen je dominante oog gebruiken voor de afstand visie en de niet-dominante voor dichtbij zien. Als je ervoor kiest om monovisie lenzen te gebruiken, kan je minder diepte zicht ervaren en je kan deze type lens vinden in een aantal verschillende soorten zoals disposable, getint, zachte, zuurstof doorlatende lenzen, etc. Let wel op bij het gebruik dat je hoofd positie vaker beweegt om duidelijker te kunnen zien.


Na een oogonderzoek kan je oog zorgverlener, het beste advies geven welke lens bij je past. En hij zal bespreken met je welke type bifocale en multifocale lenzen je mag dragen. Zodra je het voorschrift van je zorg verlener hebt kun je online of bij een lenzen speciaal zaak de geschikte lenzen halen. De prijzen van de multifocale en bifocale lenzen verschillen afhankelijk van merk, dus vraag ook altijd even aan je zorg verlener welk merk je mag gebruiken en als deze gedekt worden door je verzekering. Maar ook is het handig als je direct kort sluit welke lenzenvloeistof het beste te gebruiken is bij de lenzen die aan je zijn voorgeschreven. Zo weet je zeker dat je geen verkeerde dingen bestelt als je de lenzen bijvoorbeeld online gaat bestellen. Want het zou natuurlijk zonde zijn om de verkeerde lenzen en lenzen vloeistof te bestellen die je niet eens kan gebruiken. 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Verbergen