Lenzen of ogen laseren?

  • Geplaatst op
  • Door Milou van Kemenade
  • 0


Lenzen of ogen laseren?

Waar mensen met slechte ogen voorheen nog aangewezen waren op het dragen van lenzen of het dragen van een bril, heeft u sinds kort ook een andere mogelijkheid om uw zicht te verbeteren. Zo kunt u er tegenwoordig niet alleen voor kiezen om lenzen aan te schaffen of een bril te dragen om uw zicht te verbeteren, maar kunt u tevens uw ogen laten laseren om uw zicht te verbeteren. Draagt u lenzen en twijfelt u of het laseren van uw ogen interessant is voor u? Lees dan op deze pagina meer over het laseren van uw ogen en het dragen van lenzen, zodat u meer inzicht heeft in dit verschijnsel en of dit verschijnsel wellicht ook interessant is voor u.

 

Wat is ooglaseren?

Ooglaseren is een operatieve behandeling van de ogen, waarbij afwijkingen aan de ogen worden aangepast. Draagt u bijvoorbeeld altijd contactlenzen omdat u te maken heeft met verziendheid als u dit niet doet? Dan kunt u uw ogen laten behandelen door middel van ooglaseren om ervoor te zorgen dat de afwijking van uw ogen gecorrigeerd wordt en u nooit meer lenzen hoeft te dragen.

 

Steeds meer mensen kiezen ervoor om hun ogen te laten laseren. Dit komt onder andere omdat er steeds meer veilige methodes worden ontwikkeld voor het laseren van de ogen, maar ook omdat het laseren van de ogen steeds goedkoper is geworden. Waar u voorheen nog veel moest investeren in het laseren van de ogen, hoeft u tegenwoordig minder te betalen om uw ogen te laten behandelen door middel van ooglaseren. Natuurlijk is het laseren van de ogen nog een investering, maar de kosten van de investering zijn door de jaren heen wel drastisch verlaagd. Daarnaast zijn er ook steeds meer Nederlandse aanbieders van ooglaseren, waar u terecht kunt voor het professioneel laseren van uw ogen. Door de verbeterde methodes, de lagere prijs en de groei van het aantal professionele adressen voor ooglaseren, zijn er dan ook steeds meer mensen die kiezen voor een laserbehandeling voor hun ogen. Twijfelt u of u ook aan deze behandeling moet beginnen? Lees in onderstaande tekst dan meer over de voordelen en nadelen van ooglaseren en maak uw keuze gemakkelijker door informatie in te winnen over de behandeling.

 

Ooglaseren of lenzen?

Het belangrijkste voordeel van het laseren van de ogen, is het feit dat u na het laseren van de ogen geen lenzen meer hoeft te dragen. Bent u het zat om iedere dag lenzen in te doen, heeft u last van uw lenzen of wilt u liever helemaal geen lenzen meer dragen? Dan kan het laseren van uw ogen de oplossing zijn om uw ogen te verbeteren zonder dat u nog ooit lenzen hoeft te dragen.

 

Veel mensen denken dat het laseren van de ogen alleen maar voordelen met zich meebrengt, maar dit is helaas niet het geval. Enkele nadelen waar u mee te maken kunt krijgen als u kiest voor het laseren van uw ogen, zijn de volgende:

  1. Een laserbehandeling van de ogen is niet aantrekkelijk voor mensen met specifieke oogziekten of voor mensen met andere lichamelijke klachten. Heeft u bijvoorbeeld diabetes of heeft u te maken met een auto-immuunziekte? Dan heeft u meer kans op complicaties na het uitvoeren van een laserbehandeling voor de ogen.
  2. Als u zwanger bent, heeft u meer kans op complicaties na het uitvoeren van een laserbehandeling. In dit geval kunt u beter wachten met het laseren van de ogen, zodat u geen last meer heeft van heftige complicaties.
  3. Ook als u gezond bent en geen specifieke klachten heeft, is de kans groot dat u te maken krijgt met complicaties na het laseren van uw ogen. Zo kunt u tot enkele jaren na de behandeling nog lichtbronnen of halo’s zien, dubbel zien of te maken krijgen met droge ogen. En worden uw complicaties niet op de juiste manier behandeld met de juiste medicijnen, dan kunnen de complicaties zelfs erg ernstig worden.
  4. Na de correctie heeft u voor bepaalde tijd last van droge ogen, geïrriteerd hoornvlies en gevoeligheid voor licht. Dit gaat na verloop van tijd wel over, maar dit kan wel even duren.
  5. U heeft meer kans op de vorming van staar op latere leeftijd als u uw ogen heeft laten laseren. Dit wil niet zeggen dat iedereen die zijn of haar ogen heeft laten laseren op latere leeftijd te maken krijgt met staar, maar kan wel betekenen dat u uiteindelijk staar ontwikkelt door een combinatie van aanleg en uw laserbehandeling.

 

Hoewel bovenstaande nadelen van het laseren van uw ogen natuurlijk erg vervelend zijn, is het grootste nadeel van ooglaseren het feit dat uw ogen vaak niet volledig gecorrigeerd worden na het uitvoeren van de laserbehandeling. In sommige gevallen betekent dit dat u opnieuw een ooglasering moet ondergaan, maar het kan ook betekenen dat u gewoon weer lenzen of een bril moet gaan dragen. Zeker dit nadeel is voor veel mensen een reden om toch lenzen te blijven dragen, in plaats van de complicaties van een ooglasering te riskeren voor niet volledig gecorrigeerde ogen.

 

Weeg uw keuze goed af

Het laseren van uw ogen brengt zeker voordelen met zich mee, maar kan ook enkele nadelen met zich meebrengen. Zo kunt u niet alleen te maken krijgen met (ernstige) complicaties na het laseren van de ogen, maar is het zelfs mogelijk dat u na het laseren van uw ogen weer gewoon een bril of lenzen nodig heeft. Omdat het laseren van uw ogen een vrij intensieve behandeling betreft en het ook een grote investering kan zijn, is het zeker verstandig om uw keuze voor het laseren van uw ogen goed af te wegen. Kies alleen voor een laserbehandeling als u echt achter deze keuze staat en als u vindt dat de voordelen opwegen tegen de nadelen. Vindt u het niet waard om de gezondheid van uw ogen te riskeren voor een laserbehandeling en vindt u het eigenlijk niet erg om lenzen te dragen? Dan kunt u vaak beter kiezen om uw lenzen te behouden en het laseren van uw ogen aan u voorbij te laten gaan. Mocht u toch nog vragen hebben helpen de medewerkens van Fuva.nl u graag!


 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Verbergen